15. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliklerinde 15 Bin ÇAKÜ` lü Rafet El Roman Konserinde

Çankırı Karatekin Üniversitesi “15. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri”, ünlü sanatçı Rafet El Roman konseri ile sona erdi. Çankırı Belediye Meydanında binlerce öğrenci ve Çankırı halkının katılımıyla gerçekleştirilen konser, renkli görüntülere sahne oldu. Büyük bir coşku selinin yaşandığı konserde ünlü sanatçı; “Seni Seviyorum”, “Sorma Neden”, “Bana Sen Lazımsın”, “Yalancı Şahidim”, “Unuturum Elbet”, “Amerika”, “Kalbine Sürgün”, “Elimde Değil” ve “Sürgün” gibi hafızlardan silinmeyen eserlerini seslendirirken, Barış Manço’nun “Can Bedenden Çıkmayınca” ve Ferdi Tayfur’un “Ben de Özledim” gibi Türk halkına mal olmuş eserlerini de seslendirdi. Rafet El Roman’ın vokalisti Soner Gerçeker ile yaptığı muhteşem düet ise dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

1242 Yılından Bu Yana Çankırı’da Eğitim Var

Konser öncesinde anlamlı bir konuşma yapan ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün ÇAKÜ olarak 15’inci yılımızı kutluyoruz ama daha nice 100 yıllara siz değerli öğrencilerimizle ulaşmayı diliyoruz. Çankırı`daki yükseköğretim kurumlarının geçmişi oldukça eskidir. 15. Yılımızdayız ama yakın zamana baktığımızda 1976, tarihi perspektifden baktığımızda ise 1242 yılından beri Çankırı`da Yüksek Öğretim Kurumlarıyla karşılaşırız. 1242 yılına Selçuklu zamanına gidiyoruz ve orada Taş Mescidimiz var. Anadolu`nun ilk hadis okulu ve Anadolu`nun ilk İrfan ocağı var. Dolayısıyla 1242 yılından 2022 yılına kadar Çankırı’da bir eğitim süreci var.”

“Bir yerde yükseköğretim varsa, orada birikim vardır.”

“Burası bir eğitim yuvası yanında Entelektüel birikimin olduğu ocaktır. Aynı zamanda medeniyetimizin mihenk taşı ve Cumhuriyetimizin sönmeyen ışığıdır. Yaklaşık 15 yıl önce yurdumuzun her iline bir üniversite kurulma hedefi vardı ve biliniyordu ki bir yerde yükseköğretim varsa, orada heyecan vardır, birikim vardır, kültür vardır. Orada umutla dolu geleceği inşa eden nesiller vardır. Yıllar birbirini kovalarken Çankırı`nın gönüllüleri, Çankırı`ya gönül verenler, Çankırı`yı sevenler ve Anadolu coğrafyasında bizim eksik bir yanımız kalmasın diye yollara revan olan insanlar, en sonunda seslerini ilgili mercilere duyurmayı başardılar. Bu gayretler sonucunda 2007 yılında Çankırı`da yeni bir üniversite kurulmuş oldu.”

“Şu an Türkiye`de ve dünyada Çankırı Karatekin Üniversitesi`nden bir parça var.”

“Üniversiteler kurulurken, bulunduğu yerlerin umdelerinden, potansiyellerinden ve dinamiklerinden esinlenerek kurulmaktadır. Çankırılılar da gönüllerinde bin yıldır yaşattıkları Emir Karatekin`in ismini üniversitelerine vermişlerdir. Emir Karatekin, 1074 yılında fethettiğinden beri Çankırı bir Türk ve Müslüman coğrafyasıdır. Evet, büyük bir fedakârlıklarla üniversitemiz kuruldu. Her türlü destek fedakârca sağlandı. Dolayısıyla gönülden geçenler icraata dönüştü ve ÇAKÜ’nün Uluyazı`da temelleri atılarak yükselen bir eğitim kurumuna dönüştü. Bugün; 10 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 15 araştırma merkezimizle yaklaşık bin akademisyen ve bir o kadar da idari personelimizle hizmet veriyoruz. Çankırı Karatekin Üniversitesi`nde 20 bine yakın geleceği inşa edecek öğrenci var. 15 yıllık süre zarfında 30 binin üzerinde de mezun verdik. Şu an Türkiye`de ve dünyada Çankırı Karatekin Üniversitesi`nden bir parça var. Çankırı`dan bir iz var. Yâran kültüründen bir parça var. Ve bizler bundan son derece mutluluk duyuyoruz. Biliyoruz ki aynı şekilde sürdürülebilirlik adına sizler de gittiğiniz her yere bizden bir umut ve heyecan götüreceksiniz. Bayrağı, nasıl bizler teslim almışsak, bundan sonra da o bayrağı sizler teslim alacaksınız ve en zirvede dalgalandıracaksınız.”

“Bu üniversitede canla, aşkla çalışan insanlar var.”

“Çankırı Karatekin Üniversitesi, Türkiye`deki yükseköğretim kurumları içerisinde her geçen gün büyümekte ve etkisini artırmaktadır. Artık Çankırı deyince insanların zihninde bir üniversite canlanıyor. Bu üniversitede heyecan var. Bu üniversitede gençlik var. Bu üniversitede geleceğe dair umutlar var. Bu üniversitede canla, aşkla çalışan insanlar var. Üniversitemiz bugün binlerin üzerinde uluslararası makalelere imza atmış bir üniversitedir. Üniversitemizde bir tören gerçekleştirdik ve bu törende dünyanın en etkili bilim insanları içerisine giren 10 değerli hocamıza ödüllerini verdik. Proje varsa biz varız. Hedef varsa biz varız. Tarih varsa biz varız.”

“Anadolu mayasını, Anadolu irfanını inşa edeceğiz.”

“Biliyoruz ki zaman çok değerli. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmenin mücadelesini veriyoruz. Dönüp geriye baktığımızda gök kubbede hoş bir sadâ bırakabilmişsek, bir iz bırakabilmişsek ne mutlu bizlere. Bizler Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak; akademik, idari ve destek personelimizle; bize gönül veren paydaşlarımızla, bize güvenen büyüklerimizle ve siz değerli öğrencilerimizle her zaman bir arada olacağız ve her zaman güzellikler ortaya çıkaracağız. Dünyayı güzelliklerle inşa edecek ve paylaşımı yaygınlaştıracağız. Anadolu mayasını, Anadolu irfanını inşa edeceğiz. Ne mutlu bizlere ki bugün binleri barındıran bir yerde gelecekle ilgili güzel sözlerden bahsediyoruz. Değerli öğrencilerimiz, sizlere her konuda destek olan, katkı sağlayan ve gecelerini gündüzüne katan değerli akademisyenlerimizi de burada kutluyorum. Çünkü geleceği inşa edecek nesiller yetiştiriyorlar. Çankırı Karatekin Üniversitesi kurulduğu zaman bu milletin bütçesinden eğitime yatırım yapanlara, geleceğini inşa edenlere ve aynı şekilde her gittiği yerde yeni bir düzene ihtiyaç var, yeni bir sevgi medeniyetine ihtiyaç var diyen Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan teşekkür ediyoruz. Ayrıca, şu an bu meydanın hazırlanmasında emeği geçenlere, alanı bize tahsis eden belediye başkanımıza ve ekibine, sürekli yanımızda olan vekillerimize, üniversitemizin sorumluluğunu üstlenerek yatırım yapma adına bizimle birlikte koşturan Sayın Valimize, çok değerli büyüklerimize ve emek ve desteğini esirgemeyenlere buradan teşekkür ediyorum.”

Yayınlanma Tarihi: 26 Kasım 2022 Cumartesi
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2022 Cumartesi